Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 2 luni.
5.00
5 stars: Exceptional
2 pareri

Aparat - schimbator de cale ferata R260

0 stars: 0.00 din 0 pareri

Lei
Brand
0000
Out Of stock
Descriere
Aparat - Schimbator de cale ferata tip R260

Aparatele de cale ferata - Schimbatoarele de cale ferata reprezinta o instalatie fixa a caii construita pentru ramificarea si incrucisarea la nivel a liniilor de cale ferata.
Principalele categorii de aparate de cale sunt traversarile, bretelele si schimbatoarele de cale.
Traversarea este o instalatie care serveste la traversarea a doua linii ce se incruciseaza la acelasi nivel si permite trecerea de pe o linie pe alta linie in ambele sensuri.
Breteaua este o instalatie care realizeaza legatura intre doua linii paralele, asigurand legatura in toate sensurile.
Cel mai simplu aparat de cale, care asigura continuitatea firelor de sina si permite trecerea libera a buzei bandajului rotii in punctul de intersectie a sinelor, este schimbatorul de cale. Aceasta instalatie este cea mai in domeniul cailor ferate (de exemplu, la SNCFR, peste 90 % din totalul aparatelor de cale sunt de tipul schimbatoarelor de cale).

Schimbatorul de cale este alcatuit din:

- macazul sau schimbatorul propriu-zis;
- inima de incrucisare, sinele si contrasinele;
- sinele de legatura si inima de incrucisare.

Inceputul schimbatorului se afla in dreptul joantelor care leaga contraacele de sinele liniei care duce spre schimbator si se numeste varful schimbatorului.
Sfarsitul schimbatorului este in dreptul in dreptul joantelor care leaga piesele inimii de incrucisare de sinele liniilor care se ramifica din schimbator (linia directasi linia abatuta).

Macazul este alcatuit din ace, contraace, traverse speciale si elemente de asamblare.
Acele sunt sine mobile, ascutite rabotare la varf, prin care se realizeaza devierea materialului rulant de pe o linie pe alta. Ele pot fi drepte sau curbe, cu articulatie sau flexibile. Capatul acului dinspre sinele de legatura se numeste calcaiul acului.
Contraacele sunt sine de tipul celor din linie curenta, cu profil normal sau partial rabotat, de care se lipesc acele. Aceste piese sunt rezemate pe niste placi metalice denumite alunecatori, care asigura miscarea acelor.
Sinele de legatura sunt sine normale de tipul celor din cale curenta care leaga macazul de inima de incrucisare.
Inima de incrucisare este alcatuita din sinele de rulare, contrasinele, aripile, varful inimii, traverse speciale si elemente de asamblare. Cele doua aripi impreuna cu varful inimii alcatuiesc inima propriu-zisa a schimbatorului, denumita inima simpla.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura